Intern evaluering i DBF om medlemmers #metoo oplevelser i kunstverdenen

Uanset om det er i folketinget, sundhedssektoren eller mediebranchen, er det danske arbejdsliv i den seneste måneds tid vågnet op til en opblusning af #MeToo-debatten, hvor nuværende og tidligere elever, praktikanter og medarbejdere har delt deres oplevelser med sexistisk opførsel, nedsættende eller truende kommentarer, seksuelle overgreb og krænkelser. Det er dermed endnu engang fastslået at der på det danske arbejdsmarked er et decideret problem med sexisme, som kræver handling fra ledere, arbejdspladser og fagforeninger.

Eftersom alt desværre tyder på, at denne sexistiske kultur ikke er gået udenom kunstverdenen, og at branchens usikre ansættelsesforhold kan forværre situationen, har DBF påbegyndt en indsamling af medlemmernes vidnesbyrd om oplevelser med sexisme og seksuelle krænkelser. Målet med indsamlingen er at DBF kan danne et billede af hvornår og hvordan vores medlemmer oplever sexisme i kunstverden, så vi som fagforening kan afklare hvor og hvordan vi skal tage handling.

Indsamlingen af vidnesbyrd foregår gennem et spørgeskema og er udelukkende til internt brug med anonyme besvarelser. 

Signe Klejs, forperson for DBF: “Vi ser pt. hvordan sexisme er syet ind overalt i det danske samfund. Som kunstner er man stærkt afhængig af de netværk og de personer der kan medvirke positivt til ens karriere. Og det er her, at vi som fagforening er nødt til at kortlægge om det foregår ordentligt, for gør det ikke det, har vi et ansvar for at gå forrest med en kulturændring.”

DBF vil fortsat arbejde for at skabe en sundere arbejdskultur for vores medlemmer og for resten af kunstverdenen.