FORMANDSSKIFTE

dbfDanske Billedkunstneres Fagforenings forretningsudvalg har konstitueret Signe Klejs som ny formand.
Dette sker på baggrund af at tidligere formand Jan Ballings er trådt af d. 18. april, hvor han havde planlagt at offentliggøre sin afgang ved DBFs landsmøde. Grundet Covid-19 er landsmødet blevet udskudt, men Jan Balling og forretningsudvalget har i enighed fastholdt datoen for hans afgang. Forretningsudvalget har konstitueret billedkunstneren Signe Klejs som formand i hans sted.

Signe Klejs siger:
“Som nyuddannet blev jeg i 2005 medlem af DBF og KKArt, hvilket har haft afgørende betydning for min kunstneriske praksis lige siden. I stedet for at stå alene, var der her ikkun et bagland at rådføre sig med, men også kyndig vejledning i de gældende retningslinjer, når arbejdet med kunsten ind imellem betød manglende jordforbindelse. Da jeg i 2016 trådte ind i Forretningsudvalget, var det med en fornemmelse af at jeg kunne bidrage med erfaringer fra min tværkunstneriske praksis, der ofte er foregået i samarbejde med andre kunstnere og i forskellige sektorer. Igennem bestyrelsesarbejdet har jeg fået grundlæggende kendskab til organisationen DBF og til KKArt, der begge har masser af potentiale, som jeg glæder mig til at udfolde yderligere - sammen med den øvrige bestyrelse og kontorets ansatte.”

Jan Balling siger:
“Det har været et stort privilegium, for mig at være DBFs tillidsmand igennem mere end 30 år. Det er da også med blandede følelser, at jeg siger farvel til det hverv, som har fyldt så stor en del af mit liv. Men alting har sin tid og det er med en god følelse jeg giver stafetten videre. Jeg er overbevist om, at Signe og de andre gode folk i Forretningsudvalget sammen med vores dygtige personale på kontoret vil bringe DBF trygt ind i fremtiden. Fornyelsen er allerede i fuld gang.”
Danske Billedkunstneres Fagforening vil afholde et officielt formandsvalg når et landsmøde igen bliver muligt.